xbox

Xbox

Xbox is een merk voor videogames dat is gemaakt door en eigendom is van Microsoft. Het vertegenwoordigt een reeks door Microsoft ontwikkelde videogameconsoles, met drie consoles die respectievelijk in de zesde, zevende en achtste generatie zijn uitgebracht. Het merk staat ook voor applicaties (games), streamingdiensten en een online dienst met de naam Xbox Live. Het merk werd voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten in november 2001 en werd gelanceerd in november 2002.

De originele Xbox, uitgebracht in 2001, was de eerste videogameconsole die door een Amerikaans bedrijf werd aangeboden nadat de verkoop van de Atari Jaguar in 1996 was stopgezet. In mei 2006 waren er meer dan 24 miljoen verkochte exemplaren van. De tweede console van Microsoft, de Xbox 360, werd uitgebracht in 2005 en er zijn in juni 2014 84 miljoen exemplaren van verkocht. De Xbox One is in totaal op 21 markten uitgebracht, met een Chinese release in september 2014.

Microsoft heeft de Xbox Series X in december 2019 aangekondigd en zal naar verwachting eind 2020 verschijnen. De Xbox Series X is de eerste Xbox-console die 8K-resolutie ondersteunt, evenals ondersteuning voor ray tracing en 120 fps. Het zal ook een nieuwe controller en een krachtigere processor bevatten.

Het merk Xbox staat ook voor apps (games), streamingdiensten en de online dienst Xbox Live. Xbox Live is beschikbaar op de Xbox

Subcategorieën

Maak uw keuze.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.