Sega Dreamcast

Sega Dreamcast

De Sega Dreamcast is een videogameconsole voor thuis die in 1998 door Sega werd uitgebracht. Het was de eerste console die online gaming aanbood en de eerste met een ingebouwde modem voor internetspelen. Het was ook de eerste console die een visuele geheugenkaart bood, waardoor gamers hun voortgang tijdens het spelen konden opslaan.

De Dreamcast had een 128-bits processor en een aangepaste grafische chipset, waardoor hij hoogwaardige 3D-graphics kon produceren. Het was ook de eerste console met een ingebouwde microfoon, waardoor gamers verbinding konden maken met online chatdiensten.

De Dreamcast was populair vanwege de uitgebreide bibliotheek met games, waaronder hits als Sonic Adventure, Soul Calibur, Crazy Taxi en Phantasy Star Online. De console bevatte ook een reeks randapparatuur, zoals de Visual Memory Unit, de Dreamcast Fishing Rod en het Dreamcast Keyboard.

De Dreamcast werd in 2001 stopgezet vanwege concurrentie van de Sony PlayStation 2 en andere consoles. Ondanks zijn korte levensduur was de Dreamcast een baanbrekende console die het ontwerp van latere consoles beïnvloedde.

Maak uw keuze.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.