Peter pan de film
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Peter pan de film

Peter Pan is een Amerikaanse animatiefilm uit 1953, geproduceerd door Walt Disney. De film is gebaseerd op het toneelstuk Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up (1904) van de Schotse auteur en dramaturg J.M. Barrie. Het is de veertiende animatiefilm van Disney.

€ 4,99 Inclusief belasting

€ 4,99 Exclusief belasting

notifications_active Laatste items op voorraad
Betaal Veilig
Betaal veilig met , Ideal -Klarna - Mollie -Paypal
Snelle Levering ,
Uw bestelling binnen 1-2 werkdag(en) in huis. Klik hier voor meer informatie.
Klantenservice
Contact met ons opnemen? Klik hier

De film begint in Londen, in het huis van de familie Van Dalen. George van Dalen en zijn vrouw Mary zijn zich aan het klaarmaken voor een feest. Hun drie kinderen − Wendy, Michiel en Jan − spelen het verhaal na van Peter Pan, waar Wendy hun geregeld over vertelt. George vindt dat Wendy zich maar eens wat volwassener moet gaan gedragen en haar kinderlijke fantasie dient te beperken.

Als het echtpaar Van Dalen net naar het feest vertrokken zijn en de kinderen slapen, verschijnt Peter Pan ineens in de slaapkamer samen met het elfje Tinker Bell. Ze zijn op zoek naar Peters schaduw, die hij bij een vorig bezoek aan het huis is verloren en die toen door Wendy is gevonden. Wendy helpt Peter door de schaduw aan Peters voet vast te naaien. Wanneer Peter hoort dat Wendy volwassen moet worden van haar vader, besluit hij dit te voorkomen door alle drie de kinderen mee te nemen naar zijn eigen land, het eiland Fantasieland. Hij leert de kinderen eerst vliegen, door ze te bestrooien met elfenpoeder en ze aan iets leuks te laten denken. Dan vliegen ze er samen heen.

PSP
1 Item
chat Commentaar (0)