The legend of Zelda
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

The legend of Zelda

The Legend of Zelda: A Link to the Past (ゼルダの伝説 神々のトライフォースZeruda no Densetsu: Kamigami no Toraifōsu, letterlijk: The Legend of Zelda: Triforce van de Goden) is een actie-avonturen computerspel ontwikkeld door Nintendo EAD en uitgegeven door Nintendo. Het spel verscheen op 24 september 1992 voor de Super Nintendo Entertainment System.

€ 43,99 Inclusief belasting

€ 43,99 Exclusief belasting

block Niet op voorraad
Betaal Veilig
Betaal veilig met , Ideal -Klarna - Mollie -Paypal
Snelle Levering ,
Uw bestelling binnen 1-2 werkdag(en) in huis. Klik hier voor meer informatie.
Klantenservice
Contact met ons opnemen? Klik hier

Vroeger[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens de legende slaagde een kwaadaardige dievenbende erin om de poort naar het Golden Land (Gouden Land) te openen en de Triforce te vinden, maar zodra bendeleider Ganondorf het heilige relikwie in handen kreeg, vermoordde hij zijn volgelingen. Duistere krachten begonnen de Light World (Lichtwereld) in te vloeien en de koning van Hyrule beval de Seven Sages (Zeven Wijzen) om de poort naar het Gouden Land te sluiten en te verzegelen. Er volgde een hevig gevecht waarbij de meeste wijzen om het leven kwamen, maar ze slaagden erin om Ganon op te sluiten.

Onlangs[bewerken | brontekst bewerken]

Toen Hyrule een eeuwigheid na het verbannen van Ganon geteisterd werd door rampspoed, vermoedde de koning dat er iets mis was met het zegel van de wijzen. Dat bleek niet het geval, dus loofde de koning een beloning uit aan diegene die de problemen kon stoppen. Agahnim verscheen en stopte de rampspoed met krachtige magie, waarna hij als beloning raadgever van de troon werd en het volk hem bejubelde. Helaas bleek de herstelde vrede voor Hyrule voor korte duur toen Agahnim zijn macht begon te misbruiken. Hij betoverde de ridders en ontvoerde de zeven afstammelingen van de wijzen, in een poging om het zegel van de wijzen te verbreken.

Heden[bewerken | brontekst bewerken]

Een jongen genaamd Link wordt gewekt door een telepathisch bericht van prinses Zelda, die zegt dat ze door Agahnim is opgesloten in de kerker van Hyrule Castle (Kasteel Hyrule). Link infiltreert het kasteel en bevrijdt Zelda, waarna hij haar via een geheime ondergrondse gang naar de kerk brengt. De priester vertelt Link dat Agahnim een machtige tovenaar is die van plan is Ganon te bevrijden uit de Dark World (Donkere Wereld), voorheen bekend als het Gouden Land. Agahnims zwakke punt is het Master Sword (Meesterzwaard), dat alleen ter hand genomen kan worden door de uitverkorene die de drie Pendants (hangers) heeft bemachtigd.

Snes
chat Commentaar (0)