Magic the Gathering

Magic the Gathering

Magic: The Gathering (vaak kortweg Magic of MTG genoemd) is een verzamelkaartspel gemaakt door Richard Garfield en uitgegeven door Wizards of the Coast. Het spel werd uitgebracht in 1993 en is sindsdien het populairste en meest gespeelde ruilkaartspel ter wereld.

Magic: The Gathering is een strategisch spel waarbij spelers het tegen elkaar opnemen met aangepaste kaartspellen. Elke kaart in een kaartspel vertegenwoordigt een wezen, spreuk, artefact of ander spelelement dat kan worden gebruikt om een tegenstander te verslaan. Het spel wordt gespeeld met twee of meer spelers die om de beurt toverspreuken uitspreken, vaardigheden activeren en wezens over het slagveld verplaatsen.

Spelers kunnen hun eigen kaartspel bouwen of kant-en-klare kaartspellen kopen. De kaarten zijn er in vijf verschillende kleuren – wit, blauw, zwart, rood en groen – die elk hun eigen unieke speelstijl en strategieën hebben. Elke kleur heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, waardoor het belangrijk is dat spelers begrijpen hoe ze de kleuren kunnen combineren om een krachtig kaartspel te creëren.

Naast de vijf kleuren heeft Magic ook een verscheidenheid aan speciale kaarten die kunnen worden gebruikt om de kracht van een kaartspel te vergroten. Deze kaarten worden Planeswalkers genoemd en vertegenwoordigen krachtige wezens uit het magische universum die krachtige vaardigheden aan een kaartspel kunnen toevoegen.

Magic: The Gathering is al meer dan 25 jaar populair en blijft een populair spel voor zowel informele als competitieve spelers. Met een steeds groter wordende bibliotheek met kaarten, nieuwe gameplay-elementen en een levendige toernooiscène, zal Magic nog vele jaren een favoriet blijven.

Maak uw keuze.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.