Sega Genesis

Sega Genesis

De Sega Genesis is een 16-bits videogameconsole van de vierde generatie voor thuis die in 1988 door Sega werd uitgebracht. Het was de eerste van de zeer succesvolle lijn van thuisconsoles van het bedrijf en werd aanvankelijk in Japan uitgebracht als de Mega Drive in 1988.

De Genesis was Sega's meest succesvolle console en was een grote rivaal van Nintendo's Super Nintendo Entertainment System. Het kan zowel cartridges als cd-roms afspelen. Het bevatte een breed scala aan spellen, waaronder klassiekers zoals Sonic the Hedgehog, Ecco the Dolphin en Streets of Rage. Het was ook de eerste console met een speciale poort voor het Sega cd-systeem, waardoor spelers cd-rom-spellen konden spelen.

De console was ook populair onder ontwikkelaars vanwege de krachtige hardware en de mogelijkheid om in assembleertaal te programmeren. De console is uitgebracht in meerdere varianten, waaronder de Genesis II en Genesis III.

De Sega Genesis werd stopgezet in 1997 en werd opgevolgd door de Sega Saturn. Desondanks heeft de console nog steeds een sterke aanhang en wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke consoles aller tijden.

Maak uw keuze.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.